Skip to main content

Vervullen van uw senior management- en directieposities in supply chain, logistiek of operations. Executive search.

Voor het vervullen van uw senior management- en directieposities in supply chain, logistiek of operations, kunnen wij u helpen.

Strategische logistieke en supply chain functies zijn cruciaal voor uw organisatie. Hiervan zijn wij ons zeer bewust. Het werven en selecteren van executives en specialisten is een delicaat proces. Dit vraagt een grondige aanpak en kennis van logistiek en- supply chain management.

Onze dienstenContact
Executive search

Executive Search is resource intensief en heeft een grondig inzicht nodig.

Als de juiste mensen op de juiste plek zitten dan maken ze het verschil. Dit is allesbepalend voor het succes van uw organisatie en het begint aan de top.

Executive Search is resource intensief en heeft een grondig inzicht nodig in wat precies nodig is om de management rol te vervullen. Met Executive Search gaan we een samenwerking met u aan waarbij we uitgebreid voor u op zoek gaan, met persoonlijke begeleiding en actieve benadering.

Met een uitgebreid en intensief contact kijken we kritisch naar het gewenste profiel en onderzoeken we de haalbaarheid voor een snelle en goede invulling van de open positie.

Dat begint met het doorgronden in welke fase je organisatie zich bevindt en waaraan (een team) behoefte is. Alleen als sparringpartner kunnen we samen de ideale match bereiken.

Wij benaderen potentiële en passende kandidaten binnen ons netwerk en daarbuiten. Dit kan ook op een discrete manier, indien gewenst.

Executive search
interim management in Supply Chain Management
interim management in Supply Chain Management

Werven van professionals voor topfuncties.

Ben je op zoek naar een nieuwe manager of directeur? Logiprof heeft dé professional voor jouw bedrijf! Je kunt hierbij denken aan diverse posities, zoals:

  • director supply chain
  • director distribution
  • operations director
  • operationeel directeur
  • director operations
  • chief operating officer (COO)
  • head of operations
  • director global supply chain
Project management

Tweedimensionale benadering

Bij onze unieke tweedimensionaal aanpak wordt de ideale manager bepaald door meerdere mensen binnen uw organisatie. Wij gaan bij u op locatie in gesprek met de huidige medewerkers. Dit kunnen allerlei personen zijn die met de nieuwe manager te maken krijgen, zoals managers en directe collega’s.

Hiermee krijgen wij een completer beeld over de bedrijfscultuur, werksfeer van uw organisatie, verwachtingen en de gewenste persoonlijkheid van de kandidaat. Bij deze aanpak zijn er dus meerdere personen betrokken. Er wordt ‘gekeken’ vanuit verschillende invalshoeken. Zo ontstaat er een compleet beeld voor ons van de ideale toekomstige manager. Met deze informatie kunnen nog doelgerichter searchen. De service is kosteloos na opdrachtverstrekking op basis van exclusiviteit.

Project management

1

Ieder traject begint met een inventarisatie van uw organisatie en de positie. We bespreken de positie met u tot in detail en brengen gewenste expertise in kaart. Wervingsbehoefte en de cultuur van uw onderneming, gewenste persoonlijkheid van de professional en ambities zijn essentieel om te ontdekken.

2

De executive search kan beginnen. Na de uitgebreide oriëntatie verwerken we alle relevante informatie in een uitgebreid profiel. Wij voeren eerst een uitgebreide search uit in ons uitgebreide netwerk én daarbuiten. Selectief benaderen wij latent geïnteresseerde (head hunting) professionals.

3

We bespreken gezamenlijk de longlist met u en besluiten om de meest ggeschikte oefessionals uit te nodigen voor een uitgebreid screeningsgesprek bij Logiprof. In die gesprekken gaan we op zoek of de ambities, het karakter en de social skills van de professional passen binnen het team en de bedrijfscultuur van uw organisatie. Op basis van deze gesprekken dragen we dan de meest geschikte professionals aan voor de vacante positie.

4

Van elke professional die wij voordragen maken wij een uitgebreid rapport met indrukken, observaties, pluspunten en aandachtspunten. Dit rapport kunt u als input gebruiken voor uw gesprek met de kandidaat. Omdat we investeren in de relatie met kandidaten tijdens elke stap van het search-proces, zijn we in staat eventuele twijfels over de functie op tijd te signaleren en om hier op in te spelen. Wanneer uw keuze op een kandidaat van ons valt, zal deze dan ook graag de positie willen vervullen.