Ruim 3 maanden geleden trad Manuel Moreno, na bemiddeling door Logiprof, als Operations Manager in dienst bij Premium Apple Reseller Amac. Door organisatorische redenen was zijn start anders gepland, maar inmiddels heeft Moreno het gelukkig goed naar zijn zin. Hij is gewend om leiding te geven op basis van transparantie en dat kan hij bij Amac prima in de praktijk brengen. Bovendien krijgt hij er de mogelijkheid om zijn eigen visie uit te dragen en de basis te leggen voor bestendige toekomst voor Amac.
 
Regeren is vooruitzien
De bemiddeling door Logiprof heeft hij als erg prettig ervaren. Moreno: “Ik kon merken dat Gilbert zelf een achtergrond in de logistiek heeft. Hij was daardoor een prettigere gesprekspartner dan veel andere recruiters waarmee ik aan tafel heb gezeten. Dat merkte ik bijvoorbeeld bij het maken van een inschatting van de zwaarte van het werk en het benodigde competentieniveau. Gilbert had een veel meer inhoudelijke benadering dan commerciële bureaus die alleen maar CV’s doorschuiven. Ja, ik ben tevreden over Logiprof. Ik zou ze, als dat opportuun is, zeker aanbevelen.”

Aan andere werkzoekenden én werkgevers wil Moreno nog als tip meegeven om kritisch te blijven, ondanks een overspannen arbeidsmarkt. Voordat hij de baan bij Amac accepteerde, is hij met een aantal bedrijven in gesprek geweest. Hij ging niet met ze in zee, bijvoorbeeld omdat de beschreven managersfunctie in de praktijk toch een teamleidersrol bleek te zijn. Ook merkte hij dat er tegenwoordig veel HBO-ers gezocht én aangenomen worden voor MBO-functies. Onverstandig voor zowel de werknemer als de werkgever, vindt hij. “Als je onder je niveau functioneert is het lastiger om op langere termijn gemotiveerd te blijven,” geeft Moreno aan. “Bovendien is het – voor werkgevers - vanuit risk management oogpunt niet verstandig: zodra de arbeidsmarkt over twee, drie jaar weer aantrekt, zijn de krachten met een hoger kennisniveau weer vertrokken. Het is beter om in plaats daarvan te blijven investeren in de juiste persoon op de juiste plek. Regeren is immers vooruitzien.”

Ook geïnteresseerd in een nieuwe baan via bemiddeling door Logiprof? Laat op onze site de laatste versie van je CV achter.

Logiprof BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close