Nederland
Other details
Match criteria
Job categories
 • Operations office
 • Logistic management
 • Planning and inventory management
Specialism
 • Wholesale
 • Industry
 • Retail
Hours per week
 • 36 - 40 hours

demand manager

Doorlopende werving

Profiel vacature Demand manager

Vacature Demand manager. Op zoek naar een mooie uitdaging in de logistiek, Supply Chain of Operations? Logiprof helpt!

Een voorbeeld vacature waarin Logiprof regelmatig bemiddeld is:

Demand manager

Ben je geïnteresseerd in een soortgelijke vacature?
Stuur je complete CV inclusief je salarisindicatie en toelichting, per email naar ons toe. Zodra wij over een passende vacature of project beschikken wordt je automatisch geïnformeerd.

Job description

Een demand manager levert een actieve bijdrage aan de visie en strategie van de supply chain organisatie met een focus naar het managen van de vraag. Je vertaalt deze visie en strategie naar concrete plannen en beleid en draagt deze uit. Je analyseert de korte en lange termijn vragen gecombineerd met de mogelijkheden en kosten van de leveranciers gelet op de aanwezigheid van producten, onderdelen en capaciteit. Je doorziet trends, zwaktes en kansen en stelt verbeterplannen op.

De verkoopverwachting vertaal je naar concrete voorraadbehoeftes daarbij rekening houdend met de mogelijkheden en levertijden van leveranciers en de interne processen. Je zorgt voor maximale efficiëntie en bedrijfszekerheid en minimaliseert tegelijkertijd ongewenste voorraden, kosten en levertijden;
Samen met interne afdelingen zoals bijv. verkoop, service en technische dienst analyseer en bespreek je offertes en adviseert hen om te komen tot een maximaal resultaat gelet op klanttevredenheid in levertijd, kosten en betrouwbaarheid.

Als Demand manager geef je leiding aan een klein team die verantwoordelijk voor het managen van de bestelactiviteiten. Managet en faciliteert de belangrijkste stakeholders en evalueert de samenwerking ter verbetering.

Requirements

Voor de functie van Demand manager voldoe je aan de volgende eisen:

 • Afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van logistiek en/ of techniek en bedrijfskunde;
 • Bij voorkeur 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en ervaring in het werken in een sales- en service organisatie;
 • Goede vaardigheden in en kennis van product leveranciers en bedrijfsprocessen c.q. het verbeteren van de kwaliteit ervan;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Company profile

Logiprof is in 2002 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een onafhankelijke en gewaardeerde expert in recruitment, interim management en consultancy binnen supply chain management (SCM), logistiek en operations management

Benefits

Op zoek naar nieuw supply chain, logistiek of operations vacature? In vaste dienst, of tijdelijk?

Logiprof is gespecialiseerd in vacatures binnen supply chain, logistiek en operations. Zowel voor vaste banen, overbrugging, interim opdrachten, projecten als consultancy. Onze werving en selectie kenmerkt zich door snelheid en kwaliteit. Een goede match tussen organisatie en jouw wensen en capaciteiten is wat ons drijft.

Interesse vacature Demand manager ?

Heb je interesse in de functie Demand manager, dan nodigen wij je uit te solliciteren. Solliciteer via de sollicitatiebutton onderaan de pagina of stuur je e-mail naar: recruitment@logiprof.com. Alle sollicitaties behandelen wij discreet. Is deze vacature niet geschikt voor jou, maar ken je iemand die perfect in dit profiel past? Stuur deze vacature gerust door.

Location

Nederland

Publication date

04.12.2016

Contact person

G. Berk

Job alert
Are you looking for a new challenge in logistics or supply chain management? We always have several job openings. Register your e-mail address and you will receive the latest Logistics or Supply Chain job openings.
Logiprof BV uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.