Alphen a/d Rijn
Open
MBO
Zuid Holland
40 uur
WM/TL/Supervisor
Detachering, Vast
0 - 2500, 2500 - 3000, 3000 - 3500
Operations en warehousing, Transport en distributie
Groothandel

Wat ga je doen als Teamleider Logistiek - Alphen a/d Rijn?

Als teamleider heb je de dagelijkse operationele leiding over een groep logistiek medewerkers/chauffeurs in het distributiepunt (overslagpunt/ logistiek) van de Technische Unie in Alphen a/d Rijn. Er is geen werkdag hetzelfde. Je bent, samen met je team, verantwoordelijk voor het coördineren, optimaliseren en verzorgen van de dagelijkse operationele processen op het overslagpunt in Alphen a/d Rijn . Met jouw leidinggevende capaciteiten zorg je voor een goede basis waarin het hele team zo optimaal mogelijk kan presteren. Het belangrijkste onderdeel is dan ook het aansturen, begeleiden, coachen en motiveren van de medewerkers. Je begeleidt en coacht een team van ca. 10 medewerkers. Daarnaast werk je aan de optimalisatie van het logistieke proces en krijg je hierin veel ruimte om mee te denken.

Je werktijden zijn van 8.30 – 17.00 uur en rapporteert aan de vestigingsleider.Op de vloer ben jij het eerste aanspreekpunt. Je bent een spin in het web, waardoor je meteen ervaart waar verbeteringen nodig zijn in het proces. Je grijpt snel in indien nodig en hebt na de ochtenddrukte tijd om uitgebreider stil te staan bij de optimalisatie van het logistieke proces. Natuurlijk maak je ook elke dag tijd voor de administratie, zoals de planning, maken en uitdraaien van overzichten, verwerken van diverse administratieve gegevens. Je hebt dan ook contacten met interne en externe afdelingen en klanten.

Vanaf het moment dat je het overslagpunt inloopt houd je je strikt aan de veiligheidsregels en je let er op dat je collega’s dat ook doen. Je hebt een voorbeeldfunctie en laat zelf continu zien wat het betekent om veilig te werken en kwaliteit te leveren. Daarmee zorg je dat de inzet en prestaties van jouw team steeds van goede kwaliteit zijn en dat je team op een juiste en veilige manier gebruik maakt van PBM’s en bedrijfsmiddelen.

Met je humor, het geven van het goede voorbeeld en je enthousiasme weet je de werksfeer gezellig en goed te houden. Je kent je team goed, je coacht ze en weet je collega’s te motiveren en te ontwikkelen. Samen met je vestigingsleiders, aan wie jij rapporteert, en je collega teamleiders zorg je voor de juiste bezetting op het juiste moment. En elke keer als je naar huis rijdt dan weet je dat het overslagpunt onder jouw verantwoordelijkheid weer goed heeft gedraaid.

Functie-eisen Teamleider Logistiek - Alphen a/d Rijn

  • Een afgeronde MBO opleiding, bij voorkeur logistieke richting;
  • Minimaal 1-2 jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring met LEAN is mooi meegenomen;
  • Je bent een echte teamplayer, bent stressbestendig en denkt in mogelijkheden;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je bent flexibel om diensten van andere teamleiders over te nemen; werktijden 02.30 - 11.00 uur en incidenteel van 18.00 - 02.30 uur. .

Salaris Teamleider Logistiek - Alphen a/d Rijn

Ga je aan de slag bij TU, dan kom je te werken in een, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie met voldoende carrière mogelijkheden. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin veel waarde wordt gehecht aan samenwerken aan veiligheid en werksfeer. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij de TU kun je rekenen op:

  • Een dynamische logistieke omgeving met enthousiaste en gedreven collega’s;
  • Een passend salaris in een range van €2.400 tot €3.500, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
  • 25 vakantiedagen, aantrekkelijke pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering;
  • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Onze opdrachtgever Teamleider Logistiek - Alphen a/d Rijn

Medio junli 2023 verhuist het overslappunt in Alphen a/d Rijn naar nieuwbouw in Den Haag. Vanuit het moderne distributiecentra in Alphen a/d Rijn  worden alle bestellingen verzameld en gesorteerd waarbji een deel bij de regionale overslagpunten worden afgeleverd. . Het ander deel wordt rechtstreeks geleverd volgens vaste regionale distributie routes. In verschoven diensten regelen dagelijks de medewerkers dat de juiste orders op de juiste volgorde de vrachtwagens in gaan. Onze opdrachtgever is een technische groothandel. Zij leveren een breed scala aan diensten en producten. De organisatie is onderverdeeld in verschillende business-units met elk hun specialisme per marktsegment. Hierdoor kennen zij de markt grondig en leveren zij maatwerk. Ze richten zich op gespecialiseerde eindgebruikers. Heb je interesse in de functie? Reageer dan nu via de 'solliciteer'-button! Wil je eerst toch wat meer informatie? Neem dan contact op met Gilbert Berk door te bellen naar 0622203988. Is deze vacature niet geschikt voor jou, maar ken je iemand die perfect in dit profiel past? Stuur deze vacature gerust door. Logiprof is een recruitment specialist in supply chain, logistiek en operations. Zowel voor vaste banen, overbrugging, interim opdrachten, projecten als consultancy.