Skip to main content

Tijdelijke vervanging, extra capaciteit, specifieke kennis of vaardigheden bij projecten.

Tijdelijk dienstverband: Detachering logistiek (inlenen)

Wanneer en waarom een logistiek medewerker detacheren? Als je organisatie een expert nodig heeft voor een tijdelijke logistieke functie, dan is deze werkwijze vaak een goede keuze. Stel dat je met een piekmoment zit, een tijdelijk, eenmalig project hebt, een medewerker die tijdelijke vervangen moet worden. Dan heeft het niet altijd zin om zelf tijd en geld te steken in de werving en selectie van kandidaten. In dit soort gevallen kan je kiezen voor een gedetacheerde logistieke werknemer van Logiprof.

Met ons groot netwerk van kandidaten kunnen wij snel en selectief schakelen Je kan op ons rekenen.

Snel versterking of vervanging nodig?
interim management in Supply Chain Management

Continuïteit behouden van je logistieke organisatie.

Detachering is continuïteit behouden bij zowel geplande als ongeplande situaties. Gepland is als je tijdelijk jouw (project) team wilt versterken. Ongepland is direct extra capaciteit nodig door bijvoorbeeld ziekte, uitval, vertrek of zwangerschap? Snel schakelen wanneer er tijdelijk een gat valt in je logistieke team is essentieel. Eén van de voordelen van detachering voor je is dat het een effectieve manier is om snel tijdelijke, gekwalificeerde werknemers in te huren, die direct operationeel zijn. Onze gedetacheerde werknemers hebben veelal ervaring opgedaan binnen verschillende bedrijven, waardoor zij een brede logistieke kennis hebben en zich snel kunnen aanpassen aan een nieuwe omgeving.

Een ander voordeel van detachering is dat is dat je geen werkgeversrisico’s draagt. De gedetacheerde werknemer is in dienst bij Logiprof. Wij zijn verantwoordelijk voor zaken als loon, werkgeverslasten, pensioen, opleiding, en het doorbetalen tijdens ziekte en vakantie. Nog een voordeel is dat de gedetacheerde werknemer per maand opzegbaar is, daarmee blijft je als opdrachtgever flexibel. Mocht de tijdelijke kracht niet bevallen, dan is deze dus snel op te zeggen, en zorgt Logiprof voor een passende vervanger indien nodig.

Detachering is een handig redmiddel bij (on)verwachte omstandigheden.

Je kunt direct over ervaren logistieke mensen beschikken, die voor een frisse wind zorgen.

Dit zijn de zakelijke voordelen van detachering op een rijtje:

 • flexibiliteit: geen langdurig contract met een werknemer;
 • kwaliteit: objectiviteit en ervaring direct beschikbaar;
 • snelheid: geen intensieve proces van werving & selectie of opzegtermijnen;
 • korte inwerktijd: door ervaring is hij/zij snel up & running;
 • zekerheid: geen verleden of toekomstperspectief bij de gedetacheerde. Daardoor ongevoelig voor verandering binnen je organisatie.
 • loonkosten: geen werkgeversrisico’s, zoals doorbetaling van het loon bij ziekte

 

interim management in Supply Chain Management
Personen in meeting room bespreken financiën
interim management in Supply Chain Management

Detavast als je de gedetacheerde werknemer in dienst wilt nemen.

Als je gedetacheerde je zo goed bevalt en wilt deze in vaste dienst nemen gedurende de detacheringsperiode, dan is dat wat ons betreft zeker bespreekbaar. Uiteraard kunnen we ook vooraf een detacheringsovereenkomst afsluiten. Hierin staat vastgelegd dat de werknemer bij tevredenheid kan worden overgenomen. Detavast is voor kandidaat een ideale springplank naar een vast dienstverband.

Voordelen detavast 

 • werving en selectie fee: Logiprof verzorgt kosteloos de werving en selectie van kwalitatief goede gemotiveerde kandidaten.
 • verlengd proeftermijn: je hebt ruim een half jaar de tijd om te beoordelen of de nieuwe medewerker in het team en je organisatie past. Je kunt dus in de praktijk ervaren hoe de medewerker functioneert, voordat je de nieuwe medewerker een tijdelijk of vast dienstverband voorlegt.
 • financieel: gedurende de detavast periode liggen alle werkgeversrisico’s bij logiprof, aangezien wij verantwoordelijk zijn voor het betalen van: loon, werkgeverslasten, pensioen en het doorbetalen tijdens vakantiedagen en ziektedagen.
 • risicospreiding: minder risico en meer flexibiliteit en zekerheid. Je hebt alle gelegenheid om de gedetacheerde medewerker goed te leren kennen. Zowel op het gebied van vaardigheden en inhoudelijke kennis als ook op het persoonlijke vlak.
 • flexibiliteit: gedurende de detavast periode is de overeenkomst maandelijks opzegbaar, en verzorgt Logiprof -indien nodig- kosteloos een vervanger.
 • continuïteit: je bent niet verplicht om de professional bij het aflopen van de detacheringsperiode in dienst te nemen. Bij twijfel zijn er meerdere mogelijkheden, bijvoorbeeld een verlenging van de detacheringsperiode. Mocht het zo zijn dat de opdracht na de detacheringsperiode tot een einde is gekomen, dan zorgen wij vanuit Logiprof voor een ander passend project voor de specialist.

Nieuwsgierig geworden?

Vul het contactformulier in of bel 0252 227 216 op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.