Skip to main content

KANDIDATEN GEZOCHT

VACATURE LOGISTIEK MANAGER

Als Logistiek Manager sta je midden in de logistiek operatie en geef je leiding aan een team. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse order- en goederenstromen binnen het warehouse, vanaf leverancier tot aan aflevering bij de klant. Je bent de schakel tussen sales, leveranciers, productie en het warehouse.

Heb je interesse in de logistiek manager vacature? Bekijk gelijk al onze Logistiek manager vacatures en meer.

Je kunt je natuurlijk ook inschrijven als kandidaat bij Logiprof zodat wij je kunnen benaderen bij een interessant passende vacature.

Bekijk alle vacatures

Logistiek specialist vacatures

Wanneer je als gediplomeerd en kundig logistiek professional verder wilt komen in je carrière, klop dan bij ons aan! Wij zijn een onafhankelijke en gewaardeerde expert in recruitment, interim management en consultancy binnen supply chain management (SCM), logistiek en operations management. Wij beschikken over een groot netwerk. Dit doen wij inmiddels al 17 jaar!

Jaarlijks hebben wij logistiek en Supply Chain vacatures of opdrachten. En dat door heel Nederland.

Aanbod Logistiek Manager

  • Een uitdagende functie waarin hard gewerkt wordt en plezier in je werk voorop staat
  • Logistieke processen aansturen, logistieke knelpunten signaleren en vraagstukken oplossen
  • Een salaris vanaf €3.500,00 bruto per maand
Executive search

Niet gevonden wat je zocht?

Schrijf je dan snel in en wij gaan voor jou op zoek!

Inschrijven

Verantwoordelijkheden van een Logistiek Manager

Coördineren van het transport van goederen

Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van een Logistiek Manager is het coördineren van het transport van goederen. Dit houdt in dat hij of zij verantwoordelijk is voor het vinden van de beste transportoplossingen, het onderhandelen van prijzen met vervoerders, het plannen van routes, en het zorgen voor de tijdige levering van goederen.

Opzetten en uitvoeren van een efficiënt opslagproces

De Logistiek Manager is ook verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van een efficiënt opslagproces. Dit houdt in dat hij of zij de opslagfaciliteiten moet organiseren en ervoor moet zorgen dat er voldoende opslagruimte beschikbaar is. De Logistiek Manager moet ook zorgen voor een efficiënte indeling van de opslagruimte, het bijhouden van de voorraad, en het organiseren van het magazijn.

planning en uitvoering van logistieke activiteiten

De Logistiek Manager moet ook de planning en uitvoering van logistieke activiteiten overzien. Dit betekent dat hij of zij verantwoordelijk is voor het opstellen van een logistieke planning, het toewijzen van taken aan het logistieke team, en het monitoren van de voortgang van de activiteiten. De Logistiek Manager moet ervoor zorgen dat alle activiteiten binnen de gestelde deadlines worden voltooid en dat de klanttevredenheid wordt gegarandeerd.

Aansturen en begeleiden van het logistieke team

Tot slot is de Logistiek Manager verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van het logistieke team. Hij of zij moet zorgen voor een goede samenwerking en communicatie binnen het team en ervoor zorgen dat de teamleden de juiste training en ondersteuning krijgen om hun werk goed te kunnen doen. De Logistiek Manager moet ook zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving voor het team.

Vereisten voor een Logistiek Manager

Om een succesvolle Logistiek Manager te worden zijn er enkele vereisten waar je aan moet voldoen.

Opleiding en ervaring

Voor deze functie wordt vaak een bachelor- of masteropleiding gevraagd in de richting van logistiek management, supply chain management of bedrijfskunde. Daarnaast is het belangrijk om ervaring te hebben in de logistieke sector, bijvoorbeeld als logistiek coördinator of als supervisor in een magazijn.

Vaardigheden en competenties

Om een Logistiek Manager te worden zijn er enkele vaardigheden en competenties die je nodig hebt. Zo moet je goede leiderschapskwaliteiten hebben en in staat zijn om een team aan te sturen en te begeleiden. Daarnaast moet je beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden en in staat zijn om te onderhandelen met vervoerders en andere partijen. Ook is het belangrijk om goede organisatorische en planningsvaardigheden te hebben.

Kennis van logistieke systemen en processen

Tot slot moet je als Logistiek Manager kennis hebben van logistieke systemen en processen. Je moet in staat zijn om deze processen te optimaliseren en te stroomlijnen om zo efficiënt mogelijk te werken. Daarnaast moet je in staat zijn om geavanceerde software en IT-systemen te gebruiken die nodig zijn voor de logistieke operatie.

Salaris van een Logistiek Manager

Het salaris van een Logistiek Manager is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaring, opleiding en grootte van het bedrijf. Over het algemeen ligt het salaris van een Logistiek Manager in Nederland tussen de €3.500 en €6.000 per maand. Dit kan echter oplopen tot meer dan €7.000 per maand voor senior posities in grote organisaties.