Skip to main content

KANDIDATEN GEZOCHT

VACATURE LOGISTIEK TEAMLEIDER

Op een veilige, stimulerende en inspirerende manier stuur jij binnen het Warehouse jouw team van logistiek medewerkers aan. Je bewaakt de processen en je zorgt voor de benodigde efficiency slagen. Je bent betrokken bij de interne coördinatie met het oplossen van vraagstukken van de klant. Je geeft input aan het operationeel plan, waarbij je ook verantwoordelijk bent voor de invulling. Je bewaakt de logistieke processen en waar mogelijk verbetert. Voor jou is een essentiële rol weggelegd om hier samen met het team invulling aan te geven.

Heb je interesse in de Logistiiek Teamleider vacature? Bekijk gelijk al onze Logistiek Teamleider vacatures en meer.

Je kunt je natuurlijk ook inschrijven als kandidaat bij Logiprof zodat wij je kunnen benaderen bij een interessant passende vacature.

Bekijk alle vacatures

Logistiek specialist vacatures

Wanneer je als gediplomeerd en kundig logistiek professional verder wilt komen in je carrière, klop dan bij ons aan! Wij zijn een onafhankelijke en gewaardeerde expert in recruitment, interim management en consultancy binnen supply chain management (SCM), logistiek en operations management. Wij beschikken over een groot netwerk. Dit doen wij inmiddels al 17 jaar!

Jaarlijks bemiddelen wij vele logistiek en Supply Chain vacatures of opdrachten. En dat door heel Nederland.

Aanbod Logistiek Teamleider

  • Een uitdagende functie met afwisselend werk met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatieven
  • De medewerkers in jouw team coachen
  • Een salaris vanaf € 2.800,00 bruto per maand
Executive search

Niet gevonden wat je zocht?

Schrijf je dan snel in en wij gaan voor jou op zoek!

Inschrijven

Wat is een logistiek teamleider?

Een logistiek teamleider heeft de verantwoordelijkheid om de inkomende en uitgaande goederenstroom van een bedrijf te organiseren en te coördineren. Hierbij hoort het beheren van de voorraad, het opslaan van goederen en het superviseren van het magazijnpersoneel. Als belangrijke speler in de supply chain van een bedrijf, zorgt een logistiek teamleider ervoor dat de goederenstroom efficiënt en soepel verloopt.

Verantwoordelijkheden van een logistiek teamleider

Als logistiek teamleider zijn er verschillende verantwoordelijkheden die je moet vervullen, zoals:

  • Coördineren van de inkomende en uitgaande goederenstroom
  • Beheren van de voorraad
  • Superviseren van het magazijnpersoneel

Vaardigheden en eigenschappen van een logistiek teamleider

Om succesvol te zijn als logistiek teamleider zijn er verschillende vaardigheden en eigenschappen die je nodig hebt, waaronder:

Communicatievaardigheden

Als logistiek teamleider moet je kunnen communiceren met verschillende belanghebbenden, zoals leveranciers, klanten en magazijnpersoneel. Het is belangrijk dat je duidelijk en effectief kunt communiceren om ervoor te zorgen dat de goederenstroom soepel verloopt.

Leiderschap

Een logistiek teamleider moet in staat zijn om een team te leiden en te motiveren. Je moet het team kunnen inspireren om hard te werken en te zorgen voor een positieve werksfeer.

Analytische vaardigheden

Als logistiek teamleider moet je in staat zijn om gegevens te analyseren en te interpreteren. Dit omvat het gebruik van geavanceerde technologieën en software om de voorraad en de prestaties van het team te volgen.

Probleemoplossend vermogen

Een logistiek teamleider moet in staat zijn om problemen snel en effectief op te lossen. Dit omvat het snel identificeren van problemen en het vinden van oplossingen om de goederenstroom soepel te laten verlopen.

Multitasking

Een logistiek teamleider moet in staat zijn om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Je moet in staat zijn om de inkomende en uitgaande goederenstroom te coördineren terwijl je ook het magazijnpersoneel beheert en de voorraad in de gaten houdt.

Hoe word je een logistiek teamleider?

Om een logistiek teamleider te worden, zijn er verschillende wegen die je kunt bewandelen. Een van de meest gebruikelijke manieren is om te beginnen als magazijnmedewerker en vervolgens door te groeien naar een leidinggevende functie. Je kunt ook een opleiding volgen op het gebied van logistiek en supply chain management om je kansen op een leidinggevende positie te vergroten.

Beloning en carrièremogelijkheden voor een logistiek teamleider

Een logistiek teamleider kan een aantrekkelijk salaris verdienen, afhankelijk van het bedrijf en de sector waarin hij of zij werkzaam is. Het salaris van een logistiek teamleider varieert van €2.500 tot €4.500 per maand.

Er zijn ook veel carrièremogelijkheden voor een logistiek teamleider. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je doorgroeien naar hogere leidinggevende posities of overstappen naar andere gebieden binnen de supply chain, zoals transport of inkoop.

Tips voor solliciteren als logistiek teamleider

Als je wilt solliciteren naar een functie als logistiek teamleider, zijn er een paar tips die je kunnen helpen om je kansen te vergroten:

  • Zorg ervoor dat je een duidelijk en overzichtelijk CV hebt waarin je relevante ervaring en opleidingen vermeldt.

Bereid je voor op de sollicitatie door je te verdiepen in het bedrijf en de sector waarin ze actief zijn.

  • Bereid je voor op mogelijke vragen tijdens het sollicitatiegesprek en bedenk vooraf hoe je deze vragen zou beantwoorden.
  • Benadruk je leiderschapskwaliteiten en je vermogen om een team te motiveren en te leiden.
  • Verwijs naar specifieke voorbeelden uit je werkervaring waaruit blijkt dat je geschikt bent voor de functie van logistiek teamleider.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de werktijden van een logistiek teamleider?

De werktijden van een logistiek teamleider kunnen variëren afhankelijk van het bedrijf en de sector waarin ze werken. In het algemeen werken logistiek teamleiders tijdens kantooruren, maar het kan voorkomen dat er in het weekend of in de avonduren gewerkt moet worden.

Welke opleiding heb je nodig om logistiek teamleider te worden?

Er is geen specifieke opleiding vereist om logistiek teamleider te worden. Een diploma in logistiek of supply chain management kan echter wel helpen om je kansen op een leidinggevende positie te vergroten.

Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van een logistiek teamleider?

De belangrijkste verantwoordelijkheden van een logistiek teamleider zijn het coördineren van inkomende en uitgaande goederen, het beheer van de voorraad en de supervisie van het magazijnpersoneel.

Welke vaardigheden zijn nodig om logistiek teamleider te worden?

Om logistiek teamleider te worden zijn verschillende vaardigheden nodig, waaronder communicatievaardigheden, leiderschap, analytische vaardigheden, probleemoplossend vermogen en multitasking.

Wat zijn de carrièremogelijkheden voor een logistiek teamleider?

Er zijn veel carrièremogelijkheden voor een logistiek teamleider. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je doorgroeien naar hogere leidinggevende posities of overstappen naar andere gebieden binnen de supply chain, zoals transport of inkoop.