Skip to main content

KANDIDATEN GEZOCHT

VACATURE TRANSPORTMANAGER

Als Transport Manager ben jij verantwoordelijk voor het opzetten, inrichten en optimaliseren van een transportnetwerk om de klanten te voorzien van goederen en diensten. Je bent een specialist in het brengen van verandering en neemt de verschillende stakeholders mee om zodoende de veranderingen optimaal te implementeren. Tevens ben je instaat processen en systemen optimaal in te richten zodat alle aspecten van de last mile uitstekend geregeld zijn! Jij weet de resultaatgerichte operationele uitvoering van specifieke activiteiten en processen omtrent Supply Chain verder te ontwikkelen. Daarnaast ben jij continu bezig met controle en verbetering van de werkprocessen. Om doelstellingen te behalen werk jij nauw samen met het management van externe logistieke ondernemingen en ben jij de brug die verschillende afdelingen met elkaar verbindt.

Heb je interesse in de Transportmanager vacature? Bekijk gelijk al onze Transportmanagers vacatures en meer. Je kunt je natuurlijk ook inschrijven als kandidaat bij Logiprof zodat wij je kunnen benaderen bij een interessant passende vacature.

Bekijk alle vacatures

Logistiek specialist vacatures

Wanneer je als gediplomeerd en kundig logistiek professional verder wilt komen in je carrière, klop dan bij ons aan! Wij zijn een onafhankelijke en gewaardeerde expert in recruitment, interim management en consultancy binnen supply chain management (SCM), logistiek en operations management. Wij beschikken over een groot netwerk. Dit doen wij inmiddels al 17 jaar!

Jaarlijks bemiddelen wij vele logistiek en Supply Chain vacatures of opdrachten. En dat door heel Nederland.

Aanbod Transportmanager

 • Het zorgdragen van de juiste uitvoering van de strategie van Supply Chain en hierbij continu verbeteringen zien en doorvoeren;
 • het signaleren van trends en nieuwe mogelijkheden in de markt. Hierdoor heb jij up-to-date kennis van Supply Chain processen voor B2B/B2C-activiteiten;
 • input leveren voor het plannen en identificeren van Supply Chain behoeften op basis van de omgeving en de ontwikkeling van financiële en performance KPI’s;
 • Een salaris vanaf € 3.500,00 bruto per maand
Executive search

Niet gevonden wat je zocht?

Schrijf je dan snel in en wij gaan voor jou op zoek!

Inschrijven

Wat zijn de vereisten om een transportmanager te worden?

Transportmanagers moeten in de eerste plaats een sterke kennis hebben van de logistieke sector. Ze moeten bekend zijn met de verschillende soorten transport, inclusief vrachtwagens, treinen, vliegtuigen en schepen. Ze moeten ook bekend zijn met de wetgeving die van toepassing is op het transport van goederen, zoals douanewetgeving en veiligheidsvoorschriften.

Een transportmanager moet ook beschikken over sterke communicatievaardigheden en leiderschapscapaciteiten. Hij of zij moet kunnen communiceren met chauffeurs, klanten en andere belanghebbenden in het transportproces. Een transportmanager moet ook in staat zijn om taken te delegeren en te plannen, en moet kunnen omgaan met stressvolle situaties.

In termen van opleiding en training, vereisen de meeste werkgevers een bachelor- of masterdiploma in logistiek of een gerelateerd vakgebied. Certificeringen zoals de Certified Transportation Professional (CTP) of de Certified Logistics Professional (CLP) zijn ook nuttig voor het verbeteren van de kansen op werk.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een transportmanager?

De taken van een transportmanager kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type transportbedrijf waarvoor hij of zij werkt. Over het algemeen zijn enkele van de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van een transportmanager:

 • Het plannen en organiseren van transportroutes en schema’s
 • Het beheren van chauffeurs en andere werknemers in het transportproces
 • Het zorgen voor de veiligheid van de lading en de naleving van de wet- en regelgeving
 • Het minimaliseren van transportkosten en het maximaliseren van de efficiëntie van het transportproces
 • Het monitoren van de voortgang van transporten en het oplossen van eventuele problemen
 • Het communiceren met klanten en belanghebbenden over de voortgang van het transportproces
 • Het rapporteren van gegevens over transportprestaties aan het management

Populaire vacatures voor transportmanagers

Er zijn veel verschillende soorten transportbedrijven die transportmanagers in dienst hebben. Enkele van de populaire vacatures voor transportmanagers zijn onder meer:

 • Transportmanager bij een vrachtwagenbedrijf
 • Transportmanager bij een luchtvaartmaatschappij
 • Transportmanager bij een scheepvaartbedrijf
 • Transportmanager bij een spoorwegmaatschappij
 • Internationale transportmanager bij een logistiek bedrijf

De specifieke vereisten voor elke vacature kunnen variëren, maar over het algemeen wordt een bachelor- of masterdiploma in logistiek of een gerelateerd vakgebied vereist. Ervaring in de transportsector en leiderschapsvaardigheden zijn ook belangrijke vereisten.

Het sollicitatieproces voor een vacature als transportmanager

Het sollicitatieproces voor een vacature als transportmanager kan variëren, afhankelijk van het bedrijf en de specifieke vacature. Over het algemeen omvat het sollicitatieproces echter een aantal stappen, waaronder:

 • Het indienen van een cv en sollicitatiebrief
 • Het invullen van een sollicitatieformulier
 • Een of meer sollicitatiegesprekken, mogelijk zowel telefonisch als persoonlijk
 • Een assessment of test om de vaardigheden en geschiktheid van de sollicitant te evalueren
 • Een achtergrondcontrole en referentiecontrole

Tijdens het sollicitatieproces moet je jezelf presenteren als een sterke kandidaat met uitgebreide kennis van de logistieke sector en leiderschapsvaardigheden. Het kan nuttig zijn om voorbeelden te geven van situaties waarin je deze vaardigheden hebt gebruikt om problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan.

Conclusie

Een baan als transportmanager kan een uitdagende en lonende carrière zijn voor iedereen met een passie voor de logistieke sector en leiderschapscapaciteiten. Door de juiste opleiding, training en ervaring te hebben, kun je in aanmerking komen voor een aantal populaire vacatures in de transportsector. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om een beter begrip te krijgen van wat het werk van een transportmanager inhoudt en wat je kunt verwachten tijdens het sollicitatieproces.

FAQs

 1. Wat zijn enkele veelvoorkomende vaardigheden die nodig zijn voor een baan als transportmanager?
 • Communicatievaardigheden, leiderschapsvaardigheden, kennis van de logistieke sector, planningsvaardigheden en stressbestendigheid.
 1. Welke opleiding is nodig om een transportmanager te worden?
 • De meeste werkgevers vereisen een bachelor- of masterdiploma in logistiek of een gerelateerd vakgebied.
 1. Wat zijn enkele populaire vacatures voor transportmanagers?
 • Transportmanager bij een vrachtwagenbedrijf, luchtvaartmaatschappij, scheepvaartbedrijf, spoorwegmaatschappij en internationale logistieke bedrijven.
 1. Hoe kan ik mezelf voorbereiden op een sollicitatiegesprek voor een baan als transportmanager?
 • Zorg ervoor dat je uitgebreide kennis hebt van de logistieke sector en leiderschapsvaardigheden, en geef voorbeelden van situaties waarin je deze vaardigheden hebt gebruikt.