Skip to main content

KANDIDATEN GEZOCHT

VACATURE SUPPLY CHAIN MANAGER

Als Supply Chain Manager ben je geheel verantwoordelijk voor de gehele supply chain, productie en supply chain processen. Je zal de leiding nemen over een leidinggevende hun teams. Je geeft input betreffende verbeterprojecten, efficiëntie en supply chain. Hierbij zijn jouw coachingsvaardigheden van groot belang om iedereen mee te krijgen in de nieuwe visie. Je volgt budgetplannen op en analyseert eventueel de gevolgen hiervan en verbetert ze waar nodig. Hierbij breng je diverse stromen in kaart en rapporteert deze aan het hogere management.

Heb je interesse in de Supply Chain Manager vacature? Bekijk gelijk al onze Supply Chain Manager vacatures en meer.

Je kunt je natuurlijk ook inschrijven als kandidaat bij Logiprof zodat wij je kunnen benaderen bij een interessant passende vacature.

Bekijk alle vacatures

Logistiek specialist vacatures

Wanneer je als gediplomeerd en kundig logistiek professional verder wilt komen in je carrière, klop dan bij ons aan! Wij zijn een onafhankelijke en gewaardeerde expert in recruitment, interim management en consultancy binnen supply chain management (SCM), logistiek en operations management. Wij beschikken over een groot netwerk. Dit doen wij inmiddels al 17 jaar!

Jaarlijks bemiddelen wij vele logistiek en Supply Chain vacatures of opdrachten. En dat door heel Nederland.

Aanbod Supply Chain Manager

  • Vanuit deze rol lever je samen met het managementteam / directie een bijdrage aan het verder professionaliseren van de organisatie
  • Een veelzijdige functie, midden in het Supply Chain Proces met een brede scope
  • Een salaris vanaf € 4.000,00 bruto per maand
Executive search

Niet gevonden wat je zocht?

Schrijf je dan snel in en wij gaan voor jou op zoek!

Inschrijven

De rol van een supply chain manager

Verantwoordelijkheden

Een supply chain manager is verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en optimaliseren van de logistieke processen binnen een bedrijf. Dit omvat onder andere de inkoop van grondstoffen, productieplanning, voorraadbeheer, transport en distributie, en het onderhouden van relaties met leveranciers. Een vergelijkbare functie is een Operations manager.

Vereiste vaardigheden

Om succesvol te zijn in deze rol, moet je beschikken over sterke analytische vaardigheden, probleemoplossend vermogen en uitstekende communicatievaardigheden. Je moet in staat zijn om strategische beslissingen te nemen op basis van complexe informatie en samen te werken met verschillende afdelingen binnen het bedrijf.

Opleiding en ervaring

De meeste supply chain managers hebben een HBO- of WO-opleiding gevolgd in een relevant vakgebied, zoals bedrijfskunde, logistiek, inkoop of supply chain management. Daarnaast is enige werkervaring in een soortgelijke functie vaak vereist.

Belangrijke aspecten van supply chain management

Logistiek en transport

Een van de belangrijkste aspecten van supply chain management is het organiseren en optimaliseren van de logistieke processen. Dit houdt in dat je zorgt voor een efficiënte en betrouwbare transport van goederen van leveranciers naar het bedrijf, en van het bedrijf naar klanten. Een Logistiek manager houdt zich ook bezig met deze werkzaamheden.

Inkoop en voorraadbeheer

Om een gestroomlijnde supply chain te waarborgen, is het cruciaal om de inkoop en het voorraadbeheer te optimaliseren. Dit betekent het selecteren van de juiste leveranciers, het onderhandelen over prijzen en leveringsvoorwaarden, en het nauwkeurig bijhouden van de voorraadniveaus om zowel overschotten als tekorten te voorkomen.

Productieplanning

Als supply chain manager speel je ook een belangrijke rol in de productieplanning. Je moet ervoor zorgen dat de productieprocessen efficiënt verlopen en dat de juiste hoeveelheden grondstoffen en eindproducten op tijd beschikbaar zijn om aan de vraag van klanten te voldoen.

Leveranciersrelaties

Het onderhouden van goede relaties met leveranciers is cruciaal voor een succesvolle supply chain. Ben je op zoek naar vacatures voor een Supply chain planner?

Ook moet je in staat zijn om effectief samen te werken en duidelijk te communiceren met leveranciers om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de geleverde goederen en diensten aan de verwachtingen voldoet. Is dit helemaal wat voor jou? Kijk dan naar de Logistiek teamleider vacatures.

Trends en ontwikkelingen

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke trend in de wereld van supply chain management. Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en een positieve impact te hebben op het milieu. Als supply chain manager moet je op de hoogte zijn van duurzame initiatieven en methoden om deze te implementeren in de logistieke processen.

Digitalisering

De toenemende digitalisering biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor supply chain managers. Denk hierbij aan het gebruik van big data, kunstmatige intelligentie en geavanceerde software om de efficiëntie van de supply chain te verbeteren en betere beslissingen te nemen. Vind hier Supply chain engineer vacatures!

Risicomanagement

Het beheersen van risico’s is een essentieel onderdeel van supply chain management. Dit omvat het identificeren van potentiële bedreigingen, zoals verstoringen in de toeleveringsketen, politieke instabiliteit en natuurrampen, en het ontwikkelen van strategieën om deze risico’s te beperken.

Sollicitatieproces en tips

CV en motivatiebrief

Als je wilt solliciteren op een vacature voor supply chain manager, is het belangrijk om een sterk CV en een overtuigende motivatiebrief op te stellen. Zorg ervoor dat je relevante opleidingen, werkervaring en vaardigheden benadrukt en leg uit waarom je een goede kandidaat bent voor de functie.

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek door je in te lezen in het bedrijf, de functie en de specifieke eisen die gesteld worden. Denk na over mogelijke vragen die je kunt stellen en oefen je antwoorden op veelvoorkomende interviewvragen.